Oranjeconcert 2020: Bienvenido a España

Op Koningsdag, maandag 27 april a.s. om 20.00 uur organiseert Harmonie St. Jozef Kaalheide uit Kerkrade wederom haar traditionele Galaconcert. Deze avond kunt u genieten van warme Spaanse klanken. Orkest en dirigent hebben gekozen om zoveel mogelijk van deze klankkleuren te laten horen. Een prachtige paso doble hoort er natuurlijk bij maar Spanje kent zoveel meer. Wat te denken van de symfonische suite ‘La Leyenda del Beso’ afgeleid van de gelijknamige opera, in Spanje ook wel Zarzuela genoemd.

Het nationale muziekinstrument van Spanje is de gitaar. Een Spaanse gitaar staat bekend om haar warme geluid en de heldere weergave hiervan. Wij zijn bijzonder verheugd dat Matthijs van Delft u meeneemt in deze bijzondere klanken van de gitaar. Matthijs studeert gitaar aan de Jong Talent-afdeling van het conservatorium van Den Haag. Hij was niet alleen succesvol op het Prinses Christina Concours, ook won hij prijzen op gitaarfestivals in Antwerpen en het Duitse Nürtingen. Voor het brede publiek is hij bekend van het RTL-programma ‘Superkids’ waarin hij schitterde in de finale en daarmee een tweede plaats won. Samen met het orkest zal hij o.a. het prachtige Adagio uit ‘Concerto de Aranjuez’ uitvoeren.

Om het programma helemaal bijzonder te maken hebben we pianist Gonzalo Álvarez Pérez bereid gevonden om samen met ons het Spaanse pianoconcert ‘Gran Fantasia Española’ uit te voeren van de Spaanse componist en dirigent Ricardo Villa González. Als componist en dirigent was hij een grote protagonist van de Spaanse muziek. Een van zijn fundamentele werken, de Gran Fantasía Española schreef hij oorspronkelijk voor de pianiste Berta Mars. Hij maakte er echter ook een versie voor banda van, speciaal voor de Banda Municipal de Madrid.

De algehele leiding is in handen van dirigent Björn Bus. Wij hopen u te mogen begroeten bij dit bijzondere concert. Het belooft wederom een speciale editie te worden. De entreeprijs bedraagt €17,50 in de voorverkoop en €20,00 aan de avondkassa. Kaarten zijn te koop aan de kassa van Theater Heerlen en Theater Kerkrade, via de reserveerlijn, 045-5716607 en via www.plt.nl. Wij hopen u te mogen begroeten en wensen u een genotvol concert toe!