Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Trio-Harmonieconcert Cultuurhuis Landgraaf

17 november 2019, 19:00 - 22:00

€12,50

Op zondag 17 november om 19.00 uur organiseert Harmonie St. Jozef Kaalheide uit Kerkrade een concert ter afsluiting van de concoursvoorbereiding. Het concert wordt gehouden in de nieuwe concertzaal van het cultuurhuis in Landgraaf, aan de Veldstraat 21. Een bijzonder concert vraagt om een bijzondere concertparter, in dit geval zelfs twee. St. Jozef Kaalheide is verheugd om samen te concerteren met het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en Harmonie St. Cecilia Grevenbricht-Papenhoven.

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade o.l.v. Guido Swelsen opent het concert met een korte terugblik op haar concertreis naar Nordenau in het Sauerland, twee weken eerder. Zij spelen een verzameling van enerzijds statige, dragende muziekstukken en anderzijds een lichtvoetig, populair repertoire. Het publiek kan genieten van onder meer de Noorse concertmars Entry of the Boyars, het werk Finlandia van Jean Sibelius en het filmische Cry of the Last Unicorn. De tweede helft belooft herkenning, met Shout als trombonesolowerk door Luc Scholtes, een compilatie uit West Side Story en een ode aan het Bevrijdingsjaar met Glenn Miller in Concert.

Als tweede orkest zal Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven o.l.v. Jos Simons concerteren. Jos Simons probeert met St. Cecilia steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan, zodat de muzikanten zich van een andere, verrassende kant kunnen laten horen. Dit resulteert vaak in avondvullende concerten met een combinatie van woord, beeld, dans, zang en een niet-alledaagse programmering voor harmonieorkest. Eind januari zal hij met Harmonie St. Cecilia twee van dit soort concerten uitvoeren, onder het thema “The Sound of Music”. op 17 november zal het publiek alvast kunnen luisteren naar een kleine “sneak peak”. Daarnaast maakt St. Cecilia zich op voor het dirigentenexamen van hun concertmeester: Jo Savelkoul. Jo studeert directie aan het conservatorium Maastricht en zal op 8 december met St. Cecilia zijn praktijkexamen afleggen. Een aantal werken uit het examenprogramma zullen in Landgraaf worden uitgevoerd.

Harmonie St. Jozef Kaalheide sluit het concert af en zal het concertprogramma uitvoeren dat ook tijdens de concoursdeelname op zondag 24 november in Veldhoven ten gehore zal worden gebracht . Het is het laatste concert in de voorbereiding, die eerder vorm werd gegeven door een succesvolle concertreis naar de Bodensee (D). Na het inspeelwerk Orgullo Santiaguista van de componist Ignacio Sánchez Navarro zal de harmonie het werk Tormenta del desierto (Desert Storm) uitvoeren, gechreven door de Spaanse componist Ferrer Ferran. Het stuk Tormenta del desierto beschrijft de eerste golfoorlog, die begon met de invasie en annexatie van Koeweit door Iraakse troepen op 2 augustus 1990. Het slotwerk is de balletsuite uit The Bolt (de bout) van Dmitri Shostakovich. Dit werk is een ironisch verhaal vol humoristische en satirische muzikale effecten over slordig werk in een Sovjet-fabriek, waarmee de componist het communistische Sovjetregime op de hak nam.

Dit trio-concert staat garant voor een avond harmoniemuziek op hoog niveau. Dat mag u niet missen! De entreeprijs bedraagt €12,50 en kaarten zijn te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/kaalheide171119, via het e-mailadres info@harmoniekaalheide.nl of aan de avondkassa op de concertlocatie.

Wij hopen u te mogen begroeten en wensen u een genotvol concert toe!

Harmonie St. Jozef Kaalheide

Gegevens

Datum:
17 november 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€12,50
Website:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/kaalheide171119

Organisator

Harmonie St. Jozef Kaalheide
Website:
www.harmoniekaalheide.nl

Locatie

Cultuurhuis Landgraaf
Veldstraat 21
Landgraaf, 6371 AW Nederland
+ Google Maps