Op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. om 20.00 uur organiseert Harmonie St. Jozef Kaalheide uit Kerkrade wederom haar traditionele Oranjeconcert. Deze editie vindt net als vorig jaar weer plaats in theater Kerkrade.

Dit jaar is er geen ‘thema’-concert zoals u dat de afgelopen jaren van de harmonie gewend bent. Dit biedt de mogelijkheid om een aantal muziekwerken uit te voeren die niet specifiek binnen een bepaald thema passen, maar die orkest en dirigent samen graag willen uitvoeren. Het is immers het laatste Oranjeconcert met de huidige dirigent Björn Bus. Na een zeer succesvolle samenwerking van bijna 10 jaar nemen hij en Harmonie St. Jozef in het najaar afscheid van elkaar, nu het dirigentschap bij St. Jozef niet langer te combineren valt met de drukke werkzaamheden als nieuwe artistiek manager van het Wereld Muziek Concours (WMC).

Harmonie St. Jozef is er ook dit jaar weer in geslaagd om een fantastische gastartiest te strikken voor het Oranjeconcert. Thorwald Jørgensen (www.thorwaldjorgensen.com) is een Nederlandse bespeler van de theremin. De theremin is een elektronisch muziekinstrument met twee antennes, één voor de toonhoogte en één voor het volume. Door de handen dichterbij of verder bij de antennes vandaan te houden, kan de bespeler de toonhoogte en het volume beïnvloeden.

Jørgensen treedt op als solist met orkesten in binnen- en buitenland. Zo gaf hij al solo-concerten door heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Canada en Rusland. Momenteel reist hij over de hele wereld en geeft concerten in o.a. Duitsland (met de Bremer Philharmoniker), Canada, Italië, Turkije (Antalya Symphony Orchestra) en Cuba. Daarna komt hij terug naar Nederland voor een tweetal concerten, namelijk in het Concertgebouw Amsterdam en het Oranjeconcert in theater Kerkrade! Jørgensen zal u tijdens het concert op onnavolgbare wijze meenemen in de wereld van de theremin.

Onder de algehele leiding van dirigent Björn Bus hoopt Harmonie St. Jozef Kaalheide wederom veel toeschouwers te mogen begroeten bij dit bijzondere Oranjeconcert.

De entreeprijs bedraagt €17,50 in de voorverkoop en €20,00 aan de avondkassa. Kaarten zijn te koop aan de kassa van Theater Heerlen en Theater Kerkrade, via de reserveerlijn, 045-5716607 en via www.plt.nl.

Wij hopen u te mogen begroeten en wensen u een genotvol concert toe!

IMG-20190219-WA0001