• Dit evenement is voorbij.

Zomerconcert met St. Joseph Sittard

24 juni, 15:00 - 17:00

Beste muziekvrienden,

Op zondagmiddag 24 juni 2018 om 15.00 uur organiseert Harmonie St. Jozef Kaalheide uit Kerkrade voor het eerst een zomermatinee. Het concert wordt gehouden in de nieuwe concertzaal van ’t Westhoes! Deze nieuwe multifunctionele accommodatie in de voormalige kerk van de Heilust is sindskort het nieuwe verenigingsgebouw van de harmonie. Om dit te vieren wordt het gebruik ingeluid met een prachtig dubbelconcert.

Harmonie St. Jozef Kaalheide blikt tijdens het concert nog even terug op het fantastische Oranjeconcert op Koningsdag. De meeslepende latin-ritmes en junglegeluiden passen binnen het zomers gevoel van het zomermatinee. Verder zal de harmonie een prachtige pasodoble en marsen uitvoeren waaronder Gigantic van Julius Fuçik en The Thunderer van John Philip Sousa. Het bijzondere aan dit werk van Sousa is dat het tweede deel uit de symfonie “on Themes of John Philip Sousa” van Ira Hearschen gebaseerd is op deze mars. Het tweede deel heet dan ook ‘After the Thunderer’. Een indrukwekkend werk waarin de muzikale lijnen uit de mars koraalachtig, mysterieus en majestueus worden verwerkt. Het zal menig muziekliefhebber ook gelijk opvallen dat de componist Mahler’s Symphonie No.3 gebruikte als inspiratie.

Een bijzonder concert vraagt om een bijzondere concertparter. Harmonie St. Joseph Sittard, in de volksmond bekend als ‘de Paek’, gebruikt het dubbelconcert om vooruit te blikken. Met de geplande concoursdeelname in het verschiet krijgt de luisteraar een kans om alvast enkele concertwerken te beluisteren. Daarnaast bestaat het muzikale programma uit een terugblik naar het jaarlijkse theaterconcert. Van een zomerse pasodoble tot een sprankelende mars, het gevarieerde programma biedt voor elke bezoeker muzikaal plezier. Het hoogtepunt van het muzikale programma is het werk ‘A Movement For Rosa’ van Mark Camphouse. Dit emotionele en ontroerende werk is geschreven ter nagedachtenis aan Rosa Parks. Ze is vooral bekend geworden door haar verzetsdaad in 1955, waarbij ze weigerde haar zitplaats in het voor zwarten gereserveerde deel achterin af te staan aan blanke passagiers. Dit gebeurde toen het voor blanken gereserveerde voorste deel van de bus vol raakte.

Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Björn Bus. De entreeprijs bedraagt €7,50 inclusief één consumptie en kaarten zijn te koop aan de middagkassa op de concertlocatie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree! Reserveren kan ook via info@harmoniekaalheide.nl

Wij hopen u te mogen begroeten en wensen u een genotvol concert toe!

1ZOMERMATINEE

Datum: